Drugshandel rond sportplein in wijk Emmerhout in Emmen: dit doet iets met het veiligheidsgevoel

Foto: Bianca Verhoef

Bij het sportplein in de Emmer wijk Emmerhout zijn drugsdealers actief. Het gaat niet om een vaste groep, waardoor het lastig is om er grip op te krijgen. Ook ervaart de buurt andere vormen van overlast.

Dit liet burgemeester Eric van Oosterhout donderdagavond weten na vragen van de PvdA-fractie. Volgens Van Oosterhout speelt de problematiek al sinds de zomer, maar niet steeds even intensief.

‘Dit doet iets met het veiligheidsgevoel van mensen’

De politie is ermee bezig, maar ook jongerenwerkers en buurtsportcoaches van de gemeente. Het sportplein ligt in het hart van de wijk, aan de Lemzijde nabij het winkelcentrum.

Komende week heeft Van Oosterhout met de Wijkbelangen Emmerhout een gesprek over de problemen rond het sportplein. ,,Het aantal incidenten is te overzien, maar ik kan me voorstellen dat dit iets doet met het veiligheidsgevoel van mensen’’, aldus de burgemeester.

‘Brommertjes, scooters en auto’s reden soms af en aan’

Wytse Bouma, voorzitter van de Wijkbelangen Emmerhout: ,,Vooral in de zomermaanden was er veel overlast. Volgens omwonenden werd er opzichtig in drugs gehandeld. Brommertjes, scooters en auto’s reden soms af en aan. Ook wordt er enorm veel troep gemaakt. Elke avond is het er een zooitje. De initiatiefnemers van het sportplein ruimen steeds de boel op, omdat zij het belangrijk vinden dat goedwillende kinderen en jongeren er wel van kunnen genieten.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu