Druk op Voedselbank blijft nog toenemen

FOTO ARCHIEF DVHN

De druk op de Voedselbank Zuidoost-Drenthe blijft groeien. Het aantal mensen dat er aanspraak op maakt, steeg het afgelopen jaar met 10 procent.

Daarmee zet de groei van de laatste jaren onverminderd door. ,,Al is in de zomer wel sprake van stabilisatie. Er was afgelopen zomer zelfs een lichte daling’’, tekent voorzitter Harrie Timmerman van de Voeselbank Zuidoost-Drenthe er bij aan. Maar ook dat is een jaarlijkse trend.

Voldoende aanbod

De subsidiebijdragen van de participerende gemeentes Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn zijn volgens Timmerman al jaren op hetzelfde niveau: 12.500 van Emmen, 3000 van Coevorden en 3000 van Borger-Odoorn.

Ondanks de gestage groei van het aantal minima dat profiteert van de voedselbank, lukt het volgens de voorzitter nog steeds om aan de vraag te voldoen. ,,Vooral dankzij sponsordonaties hebben we onze begroting opgekrikt. Via acquisitie hebben we meer bedrijven bereid gevonden ons te steunen.’’

Minder gêne

Dat steeds meer mensen een beroep doen op de voedselbank heeft volgens Timmerman te maken met het feit dat de drempel voor hun lager is geworden. ,,Tien jaar geleden was er meer gêne. Nu zien mensen het als een voorziening die er bij hoort.’’ De Voedselbank Zuidoost-Drenthe heeft 19 uitgiftepunten in de drie gemeentes. Er werken 150 vrijwilligers.

Nieuws

Meest gelezen

menu