Duitsland smacht naar betere spoorverbindingen met Drenthe en Groningen. Van Coevorden naar Berlijn behoort nu tot de mogelijkheden

Het is nu menens met de ‘nieuwe’ spoorverbinding tussen Coevorden en Bad Bentheim. In 2025 moeten er passagiers kunnen rijden.

In september bezoekt staatssecretaris Heijnen de plannenmakers voor de Nedersaksenlijn. Midden: staatssecretaris Vivianne Heijnen. Links van haar gedeputeerde Nelleke Vedelaar. Rechts Joachim Berends van Bentheimer Eisenbahn AG.

In september bezoekt staatssecretaris Heijnen de plannenmakers voor de Nedersaksenlijn. Midden: staatssecretaris Vivianne Heijnen. Links van haar gedeputeerde Nelleke Vedelaar. Rechts Joachim Berends van Bentheimer Eisenbahn AG. Foto: Jan Anninga

Het stationsgebouw van Laarwald Bahnhof staat er nu nog vervallen bij. Maar Joachim Berends van Bentheimer Eisenbahn AG ziet al voor zich hoe het hier over pakweg drie jaar, na een flinke verbouwing, krioelt van de mensen. Met een mooie stationshal. Een goede restauratie, waar je overdag even koffie haalt en ’s avonds goed kunt eten.

Nieuws

menu