'Dwarse reus' KPN koopt glasvezel Midden-Drenthe

Het kan verkeren: bij de aanleg dwarsboomde KPN de aanleg van glasvezel in het Drentse buitengebied. Nu het er met bloed, zweet en tranen ligt, koopt de telecomreus het netwerk in Midden-Drenthe.

Met man en macht werd er in Midden-Drenthe aan gewerkt om mensen te interesseren voor een glasvezelaansluiting, waarbij kleine Dwayne ook een duit in het zakje deed.

Met man en macht werd er in Midden-Drenthe aan gewerkt om mensen te interesseren voor een glasvezelaansluiting, waarbij kleine Dwayne ook een duit in het zakje deed. Foto: Marcel Jurian de Jong

Voor een nog onbekend bedrag heeft KPN het netwerk van de coöperatie Sterk Midden-Drenthe overgenomen. Het blijft een open netwerk en het personeel gaat mee naar de telecomgigant. Over de hoogte van het bedrag wordt gezwegen, maar het is in elk genoeg om de leningen van de provincie en gemeente, samen 13 miljoen euro, in één keer terug te betalen. ,,We blijven niet met een restschuld achter’’, zegt Henk van de Boer, nu nog voorzitter van de Raad van Commissarissen van de coöperatie.

Lange en hobbelige weg

Nieuws

menu