EMCO-groep uit Emmen en gemeente Noordenveld maken kans op de Werkinnovatie Prijs 2020

Foto: Unsplash

Voor de finale van de Werkinnovatie Prijs 2020 zijn twee Drentse projectideeën genomineerd: werkleerbedrijf EMCO-groep uit Emmen, voor het verzamelen van zwerfafval en de gemeente Noordenveld voor het omschakelen van agrarische bedrijf ‘De Eerste Wijk’ naar duurzame en biologische landbouw.

De Werkinnovatie Prijs werd in juni 2020 gelanceerd door Start Foundation en Cedris, de landelijke vereniging voor Sociale Werkgelegenheid en Re-integratie. Leden van Cedris werden uitgenodigd om ideeën in te sturen die nieuwe betaalde banen opleveren voor mensen die vrijwel kansloos zijn op de arbeidsmarkt. Daarnaast moest het idee gekoppeld zijn aan een maatschappelijke uitdaging.

De Drentse projectideeën

EMCO-groep uit Emmen wil zwerfafval verzamelen, scheiden en zo mogelijk ook hergebruiken in de wijk Angelslo en op het bedrijventerrein Bargermeer in Emmen. EMCO-groep wil voor dit project mensen inzetten die al langer een uitkering ontvangen en waarvan de achterstand op de arbeidsmarkt steeds groter wordt.

Gemeente Noordenveld wil het bestaande agrarische bedrijf ‘De Eerste Wijk’ in Veenhuizen omschakelen naar een duurzaam en biologisch landbouwbedrijf. Zo wil de gemeente onder meer dat De Eerste Wijk haar eigen energie opwekt en water opvangt voor drogere periodes. Daarnaast moet het project werk bieden aan mensen die langer dan twee jaar werkloos zijn of aan statushouders.

Prijzengeld

De Werkinnovatie Prijs 2020 kent tien finalisten. Zij maken kans op een prijs van 1 miljoen euro. De tien finalisten zijn gekozen uit 62 ingeleverde projectideeën. De finalisten moeten nu hun idee uitwerken naar een haalbaar businessmodel. Hiervoor krijgen zij 10.000 euro.

Op 8 december moeten die uitgewerkte plannen ingeleverd worden. In januari kiest een jury drie winnaars, die elk tot maximaal een miljoen euro ontvangen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu