Economiedocenten René en Jeroen uit Emmen maken dankzij hun Eco Show kans op titel Online Filmleraar van het Jaar

René Katerbarg in een filmpje van Episch Onderwijs. Still uit YouTube filmpje: Episch Onderwijs

Hij schopte het met zijn ‘Episch Onderwijs’-serie al tot nationale onderwijsambassadeur, maar nu maakt economiedocent René Katerbarg uit Emmen samen met zijn collega Jeroen Lamberts ook kans op de titel van Online Filmleraar van het Jaar 2020.

Katerbarg en Lamberts - docenten van het Hondsrug College in Emmen - hebben de nominatie te pakken dankzij De Eco Show , een videoserie op YouTube waarbij zij al zes jaar lang economielessen ondersteunen met onderwerpen als inflatie en koopkracht, internationale handel en ondernemingsvormen. Leerlingen en docenten uit heel Nederland hebben sommige van die video’s al tienduizenden keren bekeken.

‘Onderwijs is veel meer dan lessen van vijftig minuten afdraaien en toetsen geven’

,,Een onderwerp blijft dankzij zo’n filmpje vaak beter hangen dan wanneer je het uit een boek leert. Het komt tot leven”, stelt Katerbarg (37). ,,Mijn passie is laten zien dat onderwijs veel meer is dan lessen van vijftig minuten afdraaien en toetsen geven. Je wilt kinderen leren hoe de maatschappij in elkaar zit. Als docent heb je heel veel vrijheid om dat doel te bereiken en wij willen ze daar bij helpen.”

De prijs van Online Filmleraar van het Jaar 2020 wordt disndag 29 september uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Naast Katerbarg en Lamberts zijn ook twee andere docenten in de race voor de prijs.

Nieuws

Meest gelezen

menu