Een 19-jarige man uit Assen is opgepakt in Amsterdam. De politie verdenkt hem van het witwassen van bijna een miljoen euro

Drietal aangehouden voor witwassen van bijna een miljoen euro ANP

Drie mannen zijn donderdag aangehouden in Amsterdam-West. De politie verdenkt ze van het witwassen van bijna een miljoen euro. Eén van de drie mannen is een 19-jarige Assenaar.

Twee van de drie werden donderdag opgepakt in een parkeergarage aan de Pontsteiger in Amsterdam. In hun auto werd een groot geldbedrag ontdekt, meldt de politie .

Doorzoekingen in twee huizen leverden nog meer contant geld en dure merkkleding op. Bij die doorzoekingen werd een derde man aangehouden. Het drietal, naast de Assenaar bestaande uit een 38-jarige Rotterdammer en een 48-jarige man zonder vaste woonplaats, zit nog vast.

Toevallige surveillance en extreem veel bankbiljetten

De agenten waren niet naar het trio op zoek. Ze hielden uit veiligheidsoogpunt een surveillance in de Amsterdamse parkeergarage. Ze spraken de twee mannen in de auto aan, en zagen een tas met 'extreem veel bankbiljetten', zoals de politie het zelf omschrijft. De agenten trokken daarop hun vuurwapens.

Donderdagavond doorzocht de politie nog een woning in Amsterdam, waar nog meer geld en een vuurwapen werd gevonden. Vrijdagochtend volgde nog een huis in Rotterdam, en ook daar lag veel cash en veel dure merkkleding.

Nieuws

Meest gelezen

menu