Een aap, een leeuw of een ijsbeer adopteren? Wellicht kan het binnenkort in Wildlands in Emmen

Een gibbon uit Wildlands in Emmen. Foto: Wildlands

Mensen die Wildlands in Emmen een warm hart toedragen kunnen mogelijk binnen afzienbare tijd een dier uit het park ‘adopteren’. De dierentuin gaat in ieder geval dit idee uit de politiek verder uitwerken.

Het was de PVV-fractie die het idee enige tijd geleden lanceerde. ,,In de dierentuin in het Duitse Nordhorn wordt dit ook al gedaan. Het is een mooie manier om in deze moeilijke tijd extra geld binnen te halen en mensen bij het park te betrekken’’, verduidelijkt PVV-raadslid Sonja Kort.

Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) beloofde toen aan de PVV-fractie de suggestie te bespreken met Wildlands-directeur Erik van Engelen. Die blijkt het een leuk idee te vinden. ,,Het moet nu verder opgepakt en uitgewerkt worden’’, zegt Wildlands-woordvoerster Renee Vorenkamp.

Een oorkonde, een mooie foto en peetouderdag

In Tierpark Nordhorn spreken ze over peetouders. Wie een dier adopteert, krijgt een oorkonde met een mooie foto. Indien gewenst kan de peetouder zijn of haar naam laten vermelden in een speciale vitrine. Een keer per jaar is er een peetouderdag, met een rondleiding en de mogelijkheid het adoptiedier 'beter te leren kennen'.

De prijzen lopen per dier uiteen, zo staat op de website van het park. De adoptie van een chimpansee is het duurst: 330 euro per jaar. Het goedkoopst is de adoptie van - bijvoorbeeld - een koikarper, een duif, een parkiet of een dwergkonijn. Hiervoor moet de peetouder 35 euro per jaar op tafel leggen.

‘Wat wethouder Otter zou moeten adopteren? Een dwergottertje’

PVV-raadslid Kort: ,,Het is zeker de moeite waard om te onderzoeken of dit ook in Emmen kan. Wij zijn blij dat dit idee nu wordt opgepakt. Het zou mooi zijn als het doorgaat en een succes wordt. Dat is goed voor Wildlands en daarmee voor Emmen. Wat wethouder Otter zou moeten adopteren? Dat lijkt me niet zo moeilijk! In ieder geval een van de dwergottertjes.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu