Een digitale Open Bedrijvendag in Hoogeveen. Hoe gaat die op 7 november uitpakken?

Bethesda gaf vorig jaar tijdens de OBD een kijkje in de operatiekamers. Het Hoogeveense ziekenhuis is ook dit jaar tijdens de online editie van de partij. Foto: André Weima

De Open Bedrijvendag digitaal? Kan dat? Jazeker, is de stellige overtuiging van het bestuur van de Stichting Open Bedrijvendag Hoogeveen.

De voorbereidingen om er alsnog een spetterend evenement van te maken, zijn in volle gang.

In verband met de coronamaatregelen geen duizenden mensen op de been dit keer, maar hopelijk alsnog duizenden die zaterdag 7 november (en wellicht de weken daarna) online via de verschillende kanalen als Facebook en YouTube op de hoogte worden gebracht van het reilen en zeilen binnen de Hoogeveense bedrijven.

Op de lijst van deelnemers prijken bakkerij Faber, Betech, ziekenhuis Bethesda van Treant, Kraats Kaas, Grainplastics, Het Klooster, Huidzorg Drenthe, Stark, Unigarant en Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen.

Filmopnamen maken bij bedrijven

De komende weken worden al opnamen gemaakt binnen de bedrijven waarmee een kijkje in de keuken wordt geboden. Vaak blijkt die blik achter de schermen verrassender dan verwacht. Misschien wordt zelfs wel een nieuwe productenlijn of dienst onthuld of blijkt dat een product uit Hoogeveen de hele wereld over gaat. De eerste opnamen zijn al achter de rug en die zijn veelbelovend.

Uur durende uitzending

Ook vinden gesprekken in de studio plaats onder leiding van retaildeskundige Tom Kikkert. Dat alles wordt gemonteerd tot een aantrekkelijke uitzending van ongeveer een uur, die vanaf zaterdag 7 november 09.00 uur wordt gelivestreamd op de Facebookpagina van de OBD Hoogeveen en vervolgens elk uur wordt herhaald. Ook is de video onder meer te zien via de Hoogeveensche Courant en draait de film prominent op de homepage van de OBD Hoogeveen .

Video speciaal voor vmbo’ers

Daarnaast wordt er een video opgenomen die zich specifiek richt op vmbo’ers. Immers, van meet af aan is een van de doelen van de Open Bedrijvendag om jongeren te laten zien wat er qua werk allemaal mogelijk is in de gemeente Hoogeveen, zodat zij enthousiast raken en hun opleiding daarop aan kunnen passen. Deze ‘scholierenfilm’ laat kort zien wat de bedrijven doen en vooral welke functies er zijn en welke opleiding daarop aansluiten. Ook is er aandacht voor eventuele stages en bijbanen.

In deze video is onder andere een rol weggelegd voor Jaron Tichelaar, in 2018 nog werd uitgeroepen tot Jong Hoogevener van het jaar. Hij zet zich onder meer enorm in voor duurzaamheid.

Ook in andere Drentse gemeenten, zoals in Emmen, wordt gewerkt aan een digitale Open Bedrijvendag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu