Geslachte schapen, tanks en escortdames. Stadionspeaker FC Emmen schrijft over avonturen van de Nederlandse voetbalprofs die je nooit op tv ziet

Peter Mohlmann uit Klazienaveen sprak elf profvoetballers die op bijzondere plekken hun brood verdien(d)en en schreef daar een boek over.

Peter Mohlmann uit Klazienaveen sprak elf profvoetballers die op bijzondere plekken hun brood verdien(d)en en schreef daar een boek over. Foto: DvhN

Lang niet alle Nederlanders die profvoetbal spelen in het buitenland doen dit op internationaal topniveau. Peter Möhlmann, stadionspeaker van FC Emmen, zocht elf van dit soort avonturiers op. Jongens zonder vele miljoenen op de bank, maar wel met geweldige verhalen.

Fans van FC Emmen kennen ze misschien nog wel: Youri Loen en Nick Kuipers. Loen speelde tussen 2016 en 2018 voor de Drentse club en maakte de eerste promotie naar de eredivisie mee. Kuipers kwam in het seizoen 2018-2019 een half jaar uit voor FC Emmen. Maar hoe verging het hen na hun vertrek uit De Oude Meerdijk?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's