Ex-advocaat van kindermoordenaar uit Assen verbreekt geheimhouding voor moeder van vermist meisje Cheryl. 'Ik heb nergens spijt van'

Om de moeder van het verdwenen meisje Cheryl Morriën (7) te helpen, doorbreekt voormalig advocaat Anthony Wijnberg van meervoudig kindermoordenaar Michel Stokx uit Assen zijn geheimhoudingsplicht. De Groningse jurist vertelt de moeder dat de in 2001 overleden Stokx 30 jaar geleden aan hem heeft bekend dat hij ook haar vermiste dochtertje vermoordde.

V.l.n.r: Kindermoordenaar Michel Stokx., de vermiste Cheryl Morriën (7) en voormalig advocaat Anthony Wijnberg. Om de moeder van de verdwenen Cheryl  te helpen, doorbreekt Wijnberg zijn geheimhoudingsplicht. Stokx bekende 30 jaar geleden aan hem dat hij ook Cheryl vermoordde.

V.l.n.r: Kindermoordenaar Michel Stokx., de vermiste Cheryl Morriën (7) en voormalig advocaat Anthony Wijnberg. Om de moeder van de verdwenen Cheryl te helpen, doorbreekt Wijnberg zijn geheimhoudingsplicht. Stokx bekende 30 jaar geleden aan hem dat hij ook Cheryl vermoordde. Bewerking: DVHN

Dit najaar is Anthony Wijnberg (68) hard gestraft door de Raad van Discipline, het tuchtcollege van de advocatuur. Vanwege het verbreken van zijn beroepsgeheim is hij geschrapt als advocaat, terwijl hij dat feitelijk niet meer is.