Een heerlijk dorp aan het voeteneind van Emmen. 'We voelen ons weer serieus genomen op het gemeentehuis'

Johnnie Herbers in 'zijn' Nieuw-Schoonebeek. Op achtergrond het bekendste bouwwerk van het grensdorp, de toren van katholieke kerk die eind jaren zestig met de grond gelijk werd gemaakt.

Johnnie Herbers in 'zijn' Nieuw-Schoonebeek. Op achtergrond het bekendste bouwwerk van het grensdorp, de toren van katholieke kerk die eind jaren zestig met de grond gelijk werd gemaakt. Foto: Jan Anninga

De burgemeester van Nieuw-Schoonebeek? Kom bij Johnnie Herbers (67) niet aan met dit soort termen. Hij was als voorzitter van Dorpsbelangen spreekbuis van zijn dorp, meer niet. Met een tevreden gevoel zwaait hij af, na tientallen jaren trouwe dienst.

Een dorp aan het voeteneind van de gemeente Emmen. Dat is het ruim 1200 inwoners tellende Nieuw-Schoonebeek. Geen dorp ligt zo ver van het gemeentehuis. Je bent zo in Duitsland, maar wil je naar het centrum van Emmen, dan zit je toch al gauw bijna een half uur in de auto. ,,Het klinkt misschien gek, maar voor de herindeling, toen Nieuw-Schoonebeek nog deel uitmaakte van de gemeente Schoonebeek, was de afstand tot het gemeentehuis gevoelsmatig groter. En dat terwijl Schoonebeek toch aanmerkelijk dichterbij ligt. Nog geen acht kilometer, als je de beide centra als uitgangspunt neemt’’, zegt Herbers.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's