Een lintje bij vertrek uit Plaatselijk Belang en opnieuw opa. Een dag om nooit te vergeten voor Rikus Haasken uit Nieuw-Amsterdam

Welgeteld dertig jaar was hij bestuurslid van Plaatselijk Belang Nieuw-Amsterdam/Veenoord, waarvan 22 jaar voorzitter. Maandagavond zette hij er een punt achter. Rikus Haasken (62) kreeg wat hem toekwam: veel mooie woorden én een koninklijke onderscheiding.

Een blij verraste Rikus Haasken spreekt de zaal toe nadat hij een koninklijke onderscheiding kreeg bij zijn vertrek uit het bestuur van Plaatselijk Belang Nieuw-Amsterdam.

Een blij verraste Rikus Haasken spreekt de zaal toe nadat hij een koninklijke onderscheiding kreeg bij zijn vertrek uit het bestuur van Plaatselijk Belang Nieuw-Amsterdam. Foto: Boudewijn Benting

Het was feest maandagavond in dorpshuis De Veurkamer. Niet vanwege het vertrek van Haasken als voorzitter van Plaatselijk Belang, maar vanwege het vijftigjarig bestaan van deze dorpsvereniging. Opgericht in 1972 in Hotel Valke, tegenwoordig het onderkomen van museum Van Gogh Huis.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's