Corona-app: Bob vindt hem prachtig, Henk vindt hem niks

Corona-app.

Een voor- en tegenstander vertellen waarom ze de corona-app meteen in gebruik gaan nemen of waarom juist niet.

De 35-jarige Bob Voorneveld uit Groningen is van huis uit programmeur en is ook een tijdje app-ontwikkelaar geweest. Hij heeft de corona-app al geïnstalleerd op zijn telefoon. ,,Ik heb best wel wat kwetsbare mensen in mijn omgeving en ik ben voor mijn werk veel op pad. Dan wil je toch wel weten of ik met iemand in contact ben geweest die positief heeft getest op Covid-19. Daarmee voorkom je eventuele verdere verspreiding.”

Voorneveld noemt de app privacyvriendelijk. ,,Het is niet te achterhalen wie besmet is. Er is geen centrale server en mijn locatie wordt niet bijgehouden. Mensen die zeggen dat de privacy niet is geborgd doen aan stemmingmakerij.”

Buitenproportioneel

Henk Goslinga uit Coevorden noemt de corona-app overbodig. ,,We worden onnodig bang gemaakt. Ik kan mij het nut voorstellen als we te maken hebben met een ernstig levensbedreigend virus. Maar daar is nu geen sprake van. Covid-19 vertoont hetzelfde patroon als influenza-virussen.”

De 53-jarige Goslinga zegt dat elke dode door het coronavirus verschrikkelijk is. ,,Voor de familie en nabestaanden absoluut. Maar de maatregelen die worden getroffen door de regering zijn buitenproportioneel. Bedrijven dicht, 1,5-metersamenleving en dan nu een app. En dat vanwege 6100 doden.”

Lees ook

Nieuws

Meest gelezen

menu