Een van de verdachten van grootschalige hennepteelt Emmen op vrije voeten, burgemeester sluit pand aan Schietbaanweg

Een van de drie verdachten die betrokken zou zijn bij grootschalige ondergrondse hennepteelt aan de Schietbaanweg in Emmen is weer op vrije voeten. Het gaat om een 43-jarige man uit het Gelderse Didam.

Het bewuste terrein aan de Schietbaanweg in Emmen, kort na de ontdekking van de ondergrondse hennepkwekerij.

Het bewuste terrein aan de Schietbaanweg in Emmen, kort na de ontdekking van de ondergrondse hennepkwekerij. Foto: DvhN

De man is nog altijd wel verdachte. Twee andere mannen die na de ontdekking van de kwekerij werden aangehouden, zitten nog vast: een 38-jarige man uit Nederhorst den Berg (Noord-Holland) en een 42-jarige man uit Duiven (Gelderland). Eind september is er een zogeheten pro-formazitting waarbij gekeken wordt of de mannen nog langer achter en slot en grendel mogen blijven zitten.

Ondergrondse ruimte, verstevigd met staalconstructie

Achter een huis op een groot perceel aan de Schietbaanweg trof de politie op 17 juni een hennepkwekerij aan. De planten groeiden onder de grond, in een ruimte die was verstevigd met een staalconstructie.

Er waren op dat moment 750 oogstrijpe planten, ruim 60 kilo gedroogde hennep en een grote hoeveelheid stekjes. Er werden geen wapens of contant geld gevonden. Van de verdachten werden meerdere auto’s in beslag genomen.

Het perceel ligt pal naast de Frieslandroute, vlakbij het Oranjekanaal. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij meerdere anonieme tips. De Emmer burgemeester Eric van Oosterhout heeft vorige week besloten om het gebouw voor drie maanden op slot te draaien.

Camera’s op het terrein

Kort na de inval liet hij camera’s op het bewuste terrein plaatsen. ,,Dat is voor de veiligheid voor de bedrijven die daar voor ons aan het werk zijn en om diefstal van materialen te voorkomen’’, zo liet een woordvoerder van de gemeente destijds weten. De kosten worden door de gemeente verhaald op de eigenaar en de huurder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu