Een volle kar met boodschappen in Emmen. Maar hamsteren? Nee hoor, alles is voor de oudjes

Let een beetje op elkaar. Dit betoogde premier Rutte enkele weken geleden. In Emmen hebben ze dit gegrepen. Voor flink wat ouderen worden boodschappen opgehaald.

Wie niet beter weet, zou denken dat Marie Sterkenburgh (62) aan het hamsteren is geslagen. Met een lange boodschappenlijst loopt ze door de Jumbo in de Emmer wijk Angelslo, in haar karretje staan maar liefst drie big shoppers.

Stekenburgh koopt van alles, maar geen enkel product gaat mee naar haar eigen huis in Emmer-Compascuum. Ze doet de boodschappen voor oudere mensen in de gemeente Emmen die vanwege het coronavirus de gang naar de supermarkt niet mogen of durven maken.

Niet alleen in zes dorpen, maar nu tijdelijk in heel Emmen

Het gebeurt allemaal onder de vlag van Dorpenzorg, een vrijwilligersorganisatie die ouderen en hulpbehoevende mensen zo lang mogelijk plezierig thuis wil laten wonen.


Dorpenzorg heeft het vizier normaal gesproken gericht op Emmer- Compascuum, Emmer- Erfscheidenveen, Foxel -Scholtenskanaal, Nieuw- Weerdinge, Roswinkel en Weerdinge, maar na het uitbreken van de coronacrisis werd besloten om tijdelijk de gehele gemeente Emmen tot werkgebied te maken. ,,Inmiddels zijn er zo’n vijftig huishoudens die vanwege het coronavirus door ons de boodschappen thuis afgeleverd krijgen’’, zegt secretaris Jan Schoonbeek (56).

‘Ik ben toch wel bang om besmet te raken’

Niet alleen het aantal ‘klanten’ steeg de afgelopen periode, ook gelukkig ook het aantal vrijwilligers. Contant geld komt er niet aan te pas. ,,Wij doen de boodschappen en bij aflevering betalen de ouderen het bedrag per pin. Dat geld wordt op onze rekening gezet en vervolgens betalen wij het terug aan de supermarkten waarmee wij deze afspraken hebben gemaakt’’, verduidelijkt Schoonbeek.


De 75-jarige Grietje Barenkamp is een van de in Angelslo woonachtige ouderen die er dankbaar gebruik van maakt. ,,Ik ben toch wel bang om besmet te raken. Geweldig toch er voor mensen zoals ik nu zoiets op poten wordt gezet?’’

Nieuws

Meest gelezen

menu