Een wereldprimeur bij voetbalclub EHS '85 in Emmen. Pupillen spelen begin november op een biologisch afbreekbaar kunstgrasveld

Van links naar rechts Aaltje Bosma (voorzitter), Henk Hilbrands (vrijwilliger), Ronald Emmens (wedstrijdsecretaris/penningmeester), Harrie Middeljans (vrijwilliger) en Henk Eberhard (vrijwilliger).

Van links naar rechts Aaltje Bosma (voorzitter), Henk Hilbrands (vrijwilliger), Ronald Emmens (wedstrijdsecretaris/penningmeester), Harrie Middeljans (vrijwilliger) en Henk Eberhard (vrijwilliger). Foto: Rody Bal

EHS ’85 uit Emmen is vanaf volgende week de eerste club ter wereld met een biologisch afbreekbaar kunstgrasveld. De oude kunstgrasmat van het 1000 vierkante meter omvattend pupillenveld van de club uit Emmerschans is woensdag verwijderd en maakt plaats voor biologisch afbreekbare kunstgrasgarens en invulkorrels.

Het kunstgrasveld is ontwikkeld door Senbis Polymer Innovations uit Emmen. Dat bedrijf reageerde twee jaar geleden op een opdracht van het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn om een oplossing te vinden voor het afvalprobleem van de kunstgrasvelden. Dat probleem is aanzienlijk, want ons land telt op dit moment ruim 3500 van die velden.

Hoognodig aan vervanging toe

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's