Eerst Beugeling, toen De Grote. Met een lening van 200 gulden naar een bedrijf in Emmen met 130 medewerkers. Het einde van een tijdperk

Het tankstation van de familie De Grote aan de Hondsrugweg in Emmen gaat deze maand over in andere handen. Hiermee komt er een eind aan een bedrijf dat zijn oorsprong kent in 1909 en als vervoerder, brandstofleverancier en autodealer een belangrijke rol speelde in Zuidoost-Drenthe. In de toptijd stonden er zo’n 130 mensen op de loonlijst.

Alfred de Grote tussen zijn zussen José (links) en Jacquelien. Ze werken samen in het bekende tankstation aan de Hondsrugweg in Emmen.

Alfred de Grote tussen zijn zussen José (links) en Jacquelien. Ze werken samen in het bekende tankstation aan de Hondsrugweg in Emmen. Foto: DvhN

Er zullen weinig Emmenaren zijn die er nog nooit hebben getankt of wat lekkers hebben gekocht; het benzinestation van De Grote aan de Hondsrugweg. Een bijzonder tankstation, niet langs een snelweg maar toch 24 uur per dag open. ,,Het heeft om die reden ook een sociale functie. Geregeld komen mensen in de nachtelijke uren langs om even een kop koffie te drinken en een praatje te maken met andere klanten of de pompbediende’’, zegt directeur Alfred de Grote (62).