Eerst mocht het wel, toen niet en nu weer wel: de verlichte boerderijenroute in Noordenveld. 'Wel aanpoten om in een week tijd iets leuks neer te zetten'

Een mooie autoroute langs versierde boerderijen om mensen een hart onder de riem te steken. In heel het land zet LTO Noord soortgelijke activiteiten op touw. De gemeente Noordenveld zat ermee in de maag, maar toch krijgt mede-organisator Marlieke Geijsel groen licht.

Normaal gesproken zitten de varkens binnen, maar voor de gelegenheid staan er bij de verlichte boerderijenroute een paar buiten achter glas.

Normaal gesproken zitten de varkens binnen, maar voor de gelegenheid staan er bij de verlichte boerderijenroute een paar buiten achter glas. Foto: Marlieke Geijsel

Nadat de gemeente in eerste instantie positief reageert op de plannen, krijgt varkenshouder Marlieke Geijsel uit Een-West dinsdag te horen dat de Verlichte Boerderijenroute, gepland op 17 en 18 december, in Noordenveld van tafel is. In Drenthe wordt één lijn getrokken en die lijn is dat na vijf uur ‘s middags geen evenementen mogen plaatsvinden. Maar is een autoroute, waarbij de deelnemers in de auto blijven zitten en op verschillende momenten de ronde rijden een evenement? Ook in Aa en Hunze wordt zo’n route georganiseerd. Onduidelijkheid alom.