Eerste Celtic Folk Festival in Eelde 'meer dan geslaagd feestje' volgens organisator David Myles. 'Vrijwel zeker dat we volgend jaar terugkomen'

Folkband Rapalje was zaterdagavond  één van de acht acts tijdens het eerste Celtic Folk Festival in Eelde. Het festival werd georganiseerd door David Myles (rechts achter), lid van Rapalje.

Folkband Rapalje was zaterdagavond één van de acht acts tijdens het eerste Celtic Folk Festival in Eelde. Het festival werd georganiseerd door David Myles (rechts achter), lid van Rapalje. Foto: Jaspar Moulijn

Zaterdagavond vond het eerste Celtic Folk Festival in het centrum van Eelde plaats. Organisator David Myles van folkband Rapalje spreekt van een ‘meer dan geslaagd feestje’.

De kaarten voor het nieuwe festival waren al enige tijd uitverkocht. Volgens Myles, die in Eelde woont, kwamen zo’n 550 bezoekers op het festijn af, waarbij acht verschillende artiesten optraden in de dorpskerk en verschillende kroegen in het dorpscentrum. „Het was fantastisch, het hele dorp stond op z’n kop”, blikt Myles terug. „Ik heb alleen maar positieve reacties gehad.”

Festival komt volgend jaar terug

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's