Eerste Drentse Visparel geopend in Klazienaveen. Met een goede kans op een leuke vangst

De Tuinbouwvijver aan het Zwet in Klazienaveen is vrijdagochtend gedoopt tot de eerste zogeheten Visparel van Drenthe. Daarmee wil Sportvisserij Groningen Drenthe het sportvissen voor jong, oud en mindervalide toegankelijk maken.

Het informatiebord bij de Tuinbouwvijver in Klazienaveen wordt onthuld. De vijver is de eerste Drentse Visparel. V.l.n.r.: Henk Mensinga (Sportvisserij Groningen - Drenthe), Fien Heeringa (waterschap Hunze en Aa's), Gerrit de Hoop (Hengelsportvereniging Het Baarsje) en Rene van der Weide (wethouder gemeente Emmen)

Het informatiebord bij de Tuinbouwvijver in Klazienaveen wordt onthuld. De vijver is de eerste Drentse Visparel. V.l.n.r.: Henk Mensinga (Sportvisserij Groningen - Drenthe), Fien Heeringa (waterschap Hunze en Aa's), Gerrit de Hoop (Hengelsportvereniging Het Baarsje) en Rene van der Weide (wethouder gemeente Emmen) Foto: Boudewijn Benting

„Een Visparel is belangrijk voor het sociale aspect, vooral in woonwijken”, zegt Henk Mensinga, directeur van Sportvisserij Groningen Drenthe, waar 135 hengelsportverenigingen onder vallen. Samen met het waterschap Hunze en Aa’s, de gemeente Emmen en hengelsportvereniging Het Baarsje onthulde hij vrijdagochtend het Visparel-informatiebord langs de Tuinbouwvijver.