Eerste elftal WKE uit de competitie gehaald

Afgelopen zaterdag speelde WKE 1 haar laatste wedstrijd. FOTO JAN ANNINGA

Het eerste elftal van WKE maakt het lopende seizoen niet af. De curator van de failliete voetbalclub heeft besloten per direct het eerste team terug te trekken uit de topklasse. Alle reserveteams en jeugdploegen voetballen dit seizoen nog wel gewoon door.

De curator van de failliete club besloot daartoe omdat er te weinig fondsen zijn om het seizoen uit te spelen. Trainer Paul Weerman is teleurgesteld. ,,Het was niet meer aan ons. Of we nu wel of niet voor niets wilden voetballen, het deed er niet meer toe.’’ De consequentie is dat alle wedstrijden van de Emmer club worden weggestreept. Dat zal een andere stand in de competitie tot gevolg hebben.

Overschrijving
Het eerste elftal van WKE deed mee om de titel in de topklasse, de hoogste voetbalklasse voor amateurs. Het duel van afgelopen zaterdagavond tegen VVSB uit Noordwijkerhout - 4-2 winst voor de Emmenaren - zal de geschiedenisboeken in gaan als de laatste competitiewedstrijd ooit van WKE 1. De spelers die in Emmen onder contract stonden, hebben van de KNVB tot zaterdag de tijd gekregen om overschrijving naar een andere club aan te vragen.

Schulden
WKE werd op 16 februari failliet verklaard vanwege een schulden bij de Belastingdienst, . De club tekende hoger beroep aan tegen die uitspraak, maar trok dat dinsdag in . De hoop was dat alle WKE-teams het seizoen konden afmaken . Curator Jeroen Reiziger zei donderdag al dat dat lastig zou worden . ,,Mocht het eerste elftal het seizoen afmaken, dan moet het geld op een geblokkeerde rekening worden gestort. Naast het geld spelen veel meer factoren een rol. De KNVB moet meewerken, spelers en staf moeten gemotiveerd zijn etcetera", aldus de curator.

WKE houdt na dit seizoen defintief op te bestaan. Er wordt gewerkt aan het oprichten van een nieuwe voetbalvereniging op het kamp.

Nieuws

Meest gelezen

menu