Eerste evenement na versoepelingen in Drenthe is een schuurfeest. 'We mogen!'

Het Oalerwetse Feesie wordt altijd in de lente gehouden. Foto: Anouk Schamper

Niet een festival met grote namen, maar het Oalerwets Schuurfeest op 2 en 3 juli in Bovensmilde is het eerste grote evenement in Drenthe na de versoepelingen. 1250 personen per avond zijn welkom. Organisator Maarten Bosma is blij dat het feest door kan gaan. „Even testen en daarna is het net als voor corona.”

„Voor zover wij weten houden wij het eerste grote evenement. Het was stressvol. Gaat het wel door of niet. Vanmorgen kwam het verlossende woord: we mogen!”

Aan de achterkant staat volgens Bosma alles klaar. „Mocht het niet door kunnen gaan, dan kan alles doorgeschoven worden. Het is de eerste keer dat wij dit feestje organiseren. Of het spannend is? Nee, dat niet. Iedereen test vooraf dus dan is het veilig.”

Alleen online

Samen met de gemeente en de Veiligheidsregio Drenthe heeft de organisatie een coronaprotocol opgesteld. De feestgangers worden vooraf geïnformeerd over welke stappen er moeten worden ondernomen om naar binnen te mogen. Daarnaast vindt de verkoop van de tickets alleen online plaats.

Het Oalerwetse Schuurfeest is een alternatief voor het Oalerwets Feesie, dat al jaren in de lente worden gehouden in Bovensmilde. „Een festival van meerdere dagen. Mensen vergelijken het wel eens met de Zwarte Cross, maar dan in het klein. Motorcross, overdag muziek en ‘s avonds muziek met een thema. Over het hele weekend ontvangen we normaal 5000 tot 7000 bezoekers.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu