Eigenaar Plusmarkt Zuidwolde tegen jongens die zijn parkeerterrein vol frituurolie goten: ‘Jullie staan duidelijk op camerabeelden. Meld jullie, of ik doe aangifte en deel de beelden’

Foto: De Vries Media.

Bij de Plus Supermarkt in Zuidwolde werd zondagavond frituurolie over het parkeerterrein en de entree van de winkel gegoten. Meerdere klanten kwamen hierdoor ten val. De eigenaar van de supermarkt zegt de daders duidelijk in beeld te hebben en dreigt de beelden openbaar te maken als ze zich niet melden.

,,Ik heb een camerasysteem dat gericht is op de entree en een goed beeld geeft van het gebied voor de voordeur”, schrijft de eigenaar op Facebook. ,,Als je dan om 21.03:14 ook nog voor het raam langs fietst en naar binnenkijkt is het simpel. Ook de jongeman met de lichte gympen die om 20.58:41 een fles olie richting de Zantinghof gooit staat er goed op. Ook de rest doet al fietsend en lopend mee in deze film, wees maar niet bang.”

‘Ouders zullen niet blij zijn’

De eigenaren laat de jongens de keuze. ,,Met deze beelden kan ik twee dingen doen: of ik wis ze omdat we het samen hebben opgelost, of ik doe aangifte met de beelden en laat ze delen. Ik hoor graag voor vrijdag 13 November 14.00 uur wat jullie keuze is. Ik weet in ieder geval zeker dat de ouders van bijvoorbeeld Martijn niet blij worden als ze de beelden zien.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu