Eigenaar beroofde fietsenzaak in Dalen overweegt rechtszaak

Marthijs Wegdam, eigenaar van Scholten Cycling in Dalen, overweegt verzekeraar Interpolis voor de rechter te slepen. In september hebben dieven met militaire precisie vijftig peperdure fietsen uit zijn zaak gestolen. Ondanks dat hij goed was verzekerd, weigert Interpolis de schade van ruim 2 ton te vergoeden.

Vanwege de omvang van de schade is de claim landelijk behandeld. Na de afwijzing had Wegdam de stille hoop dat Rabobank Emmen-Coevorden, het regiokantoor waarbij hij is verzekerd, de zaak naar zich toe zou trekken. ,,Ik ben daar 16 jaar klant, heb altijd netjes de premie betaald en heb volgens hen aan alle eisen voldaan’’, zegt Wegdam. In 2013 werd zijn beveiligingsinstallatie nog goedgekeurd door de verzekeraar en een beveiligingsbedrijf.

Rechtszaak

Ron Klitsie, directeur Bedrijven van Rabobank Emmen-Coevorden, is onlangs bij Wegdam op bezoek geweest. Zonder resultaat. ,,Netjes dat hij langs is geweest. Maar aan medeleven alleen heb ik niets’’, zegt Wegdam.

De fietsenhandelaar overweegt de verzekeraar voor de rechter te slepen. ,,Als zij niet met een oplossing komen, dan moet het maar via de rechter. Met alle gevolgen van dien’’, zegt Wegdam. Chéry Wortelboer, directievoorzitter van Rabobank Emmen-Coevorden, wil niks kwijt over het gesprek tussen Klitsie en Wegdam. ,,Vanwege privacy kan ik inhoudelijk niet op de zaak ingaan.’’

Onbegrip

Wegdam snapt de reactie van de topman van de Rabobank Emmen-Coevorden niet. ,,Dat ze zo met hun klanten omgaan. Dit is toch niet de bedoeling van een verzekering? Volgens mij kunnen ze beter laten weten dat ze naar een oplossing zoeken.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu