Eigenaar afgebrand eetcafé De Rooie Kater in Zuidlaren: Verwoestende vlammenzee veroorzaakt door in brand gevlogen rugzak van hangjeugd

De brand die maandagmiddag pizzeria-eetcafé De Rooie Kater in Zuidlaren verwoestte is ontstaan door een in brand gevlogen rugzak, zegt eigenaar Arie Oppewal. Hangjongeren zouden onder de overkapping van het restaurant met vuur hebben gespeeld.

De politie laat weten dat het onderzoek naar de oorzaak van de brand nog in volle gang is en niets vast staat. In het dorp gaan geruchten dat een van de jongeren zou zijn opgepakt, maar een politiewoordvoerder spreekt dat tegen: „Er zijn naar aanleiding van de brand geen aanhoudingen verricht.”

„Onder de luifel zat een groepje hangjeugd dat met vuur speelde. Een rugzak die in brand vloog hebben ze laten liggen en zo is het vuur ontstaan”, vermoedt de eigenaar van De Rooie Kater.

'Het restaurant kun je gewoon als verloren beschouwen'

Oppewal is ook vandaag bij het afgebrande eetcafé te vinden om de schade op te nemen. „Het restaurant kun je gewoon als verloren beschouwen. Ik had liever gehad dat dit zeven maanden eerder was gebeurd. Al die tijd zijn we dicht geweest en nu mag de horeca bijna weer open.”

Nieuws

Meest gelezen

menu