Eigenaar hotel Gasselterveld reageert op commotie: 'Er komen geen driehonderd recreatiewoningen, maar zeventig'

MI Vastgoed Ontwikkeling bv uit Assen snapt niets van de commotie over zijn nieuwe resort met hotel bij het Gasselterveld. ,,Er komen geen driehonderd recreatiewoningen, maar zeventig.”

Zo komt het hotel De Hondsrug bij Gasselterveld eruit te zien.

Zo komt het hotel De Hondsrug bij Gasselterveld eruit te zien. Artist's Impression: KR8 architecten

MI Vastgoed Ontwikkeling bv heeft al enkele jaren plannen om een hotel met recreatiewoningen te bouwen op de plek van het gesloopte motel Gasselterveld langs de N34 bij Gasselte, de Hunebedhighway. De jongste plannen gaan uit van een hotel met zeventig kamers en zeventig vakantiewoningen. ,,En geen driehonderd waarover anderen het hebben. In totaal praten we over zeshonderd bedden”, zegt eigenaar Joost Mellies.

Aanvankelijk wilde Mellies een hotel met 40 kamers en 54 huisjes laten bouwen. ,,Maar we hebben de plannen laten doorberekenen door een recreatiespecialist en dat aantal kan niet uit. Vandaar dat de plannen zijn aangepast.”

Viersterrenresort met zwembad, sauna, fitnessruimte

Het resort De Hondsrug krijgt behalve een hotel en recreatiewoningen ook een zwembad, sauna, fitnessruimte en fietsverhuur. ,,Het wordt een viersterrenresort. Langs de hele N34 van De Punt tot Ommen staat geen hotel of wegrestaurant waar mensen kunnen eten. We willen er een mooi plan van maken. Het oude motel stond jarenlang leeg, met anti-kraak.”

De projectontwikkelaar heeft de steun van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze, maar in de gemeenteraad en in Gasselte zijn bedenkingen gerezen tegen het plan. Enkele raadsleden en inwoners uit het dorp vrezen dat de toeristen van een resort van deze omvang zomers een te zware druk leggen op de staatsbossen van Gieten/Gasselte en de populaire zwemplassen ‘t Nije Hemelriek en Gasselterveld nabij het resort.

Petitie 500 keer ondertekend

Een kleiner hotel met minder vakantiehuisjes past volgens hen beter in het gebied. De bewoners zijn een petitie gestart onder de naam ‘Laat Gasselte niet het Zandvoort van Drenthe worden’. De petitie was gisteren ruim 500 keer ondertekend.

,,Het resort richt zich niet volledig op jonge gezinnen, maar ook op vitale 50-plussers. Die zitten niet massaal bij de waterplassen, maar die fietsen of wandelen en genieten van het buitenleven bij hun huisje met een bourgondische barbecue. Oer en stoer”, aldus Mellies. Om belanghebbenden te informeren is een informatiebijeenkomst belegd. ,,Vanwege corona moest dat digitaal. Daar hebben we weinig klachten gehoord.”

Dormio exploiteert park

De zeventig recreatiewoningen wil Mellies samen met Dormio Holidays verkopen, het hotel houdt hij zelf. Dormio uit Arnhem is een keten met luxe vakantieparken in Europa. ,,Het resort in Maastricht is een goed voorbeeld voor het plan in Gasselte.” Dormio neemt de exploitatie van De Hondsrug voor zijn rekening.

Mellies benadrukt dat hij de bouw zo duurzaam mogelijk wil uitvoeren. Onder meer met hout en zonne-energie. Aan de overkant van het hotel bezit hij een stuk grond waarop hij een zonnepark en parkeerplaats wil aanleggen.

Lokale ondernemers

Bij de bouw van het resort zegt de projectontwikkelaar zoveel mogelijk lokale ondernemers in te schakelen. ,,De architect komt uit Borger, de landschapsadviseur uit Rolde en we willen brood van de bakker uit Gasselte.”

Hij hoopt de vergunningen voor de zomer binnen te hebben en in het najaar met de bouw te kunnen beginnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu