Eigenaar wietdrogerij Dalen bestraft

Voor het in bezit hebben van meer dan vier kilo wiet is een 29-jarige man maandag door de politierechter veroordeeld tot 120 uur werkstraf.

Voor het in bezit hebben van meer dan vier kilo wiet is een 29-jarige man maandag door de politierechter veroordeeld tot 120 uur werkstraf.

De hennep werd in september vorig jaar gevonden in een schuur achter een huis in Dalen. De bewoonster is de vriendin van de verdachte. Zij vertelde de politie dat haar partner de schuur in gebruik had. In vier ruimtes is ruim 4200 gram aan henneptoppen gevonden. De schuur was ingericht als hennepdrogerij.

De verdachte uit Zwolle bevestigde maandag dat de wietdrogerij van hem was. De man verklaarde eerder bij de politie dat hij zakken met hennep had gekregen van mensen die hij in een café in Zwolle had ontmoet. Per gedroogde lading zou hij 1000 euro krijgen. Iedere week zou een nieuwe partij komen. De onderschepte partij sofdrugs was volgens de man de eerste lading.

De Zwollenaar, die een relatie en een kindje heeft met zijn vriendin in Dalen, is eerder veroordeeld tot een werkstraf voor hennepteelt. ,,Voor de gemiddelde Nederlander is vier kilo wiet misschien veel, maar ik heb mensen met veel grote hoeveelheden hennep gezien. Maar die lui krijgen geen straf. Ze rijden gewoon rond in hun dure auto's. Niemand doet ze wat.”

De officier van justitie eiste 160 uur werkstraf. De politierechter beperkte dat tot 120 uur. Hij legde daarnaast wel een voorwaardelijk gevangenisstraf van een maand op met een proeftijd van drie jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu