Eigenaren bungalows Boerhaarsveld Schoonloo: 'Wij werken niet mee aan nieuwbouw'

Hof: Brazilië moet inheemse stammen beschermen tegen corona ANP

Meer dan een kwart van de eigenaren van een vakantiehuis op Bungalowpark Boerhaarsveld in Schoonloo heeft de hakken in het zand gezet tegen de bouw van elf nieuwe recreatiewoningen en een bedrijfswoning. Donderdag stonden ze bij de Raad van State tegenover de gemeente Aa en Hunze.

De gemeente heeft voor het bedrijf Boerhaarsveld van Jaap Hut een bestemmingsplan gemaakt. Volgens de gemeente is er behoefte aan de elf bungalows plus de bedrijfswoning en is het plan ook financieel uitvoerbaar.

Dit wordt fel bestreden door de protesterende eigenaren. Zij denken dat de ondernemer het niet kan betalen. ‘’Dat betekent dat we of tegen een voortdurende bouwput gaan uitkijken, of dat er probleemhuurders in komen om het maar verhuurd te krijgen’’, zeggen ze.

'Eigenaar van zowel grond van woning als van park'

Op het bestaande park staan 57 huizen. De protesterende eigenaren zeggen dat alle woningbezitters eigenaar zijn van zowel de grond onder hun eigen woning als de grond van het park. Iedereen zou voor 1/57 deel eigenaar zijn. Zij zeggen dat hun medewerking als grondeigenaar nodig is.

Om de nieuwe woningen te bereiken moeten ze over onze grond, menen de woningeigenaren. Daar willen ze geen toestemming voor geven. De jurist van Boerhaarsveld zegt dat daar niets van klopt.

De Raad van State moet het uitzoeken met behulp van de leveringsakte van destijds. Ook moet het verhaal van de gemeente over de behoefte aan de elf woningen worden bekeken. Uitspraak volgt.

Nieuws

Meest gelezen

menu