Einde aan onzekerheid personeel: huisjeseigenaren nemen gezamenlijk faciliteiten Parc Sandur over

Parc Sandur vanuit de lucht. Foto: Archief DVHN

De huisjeseigenaren van Parc Sandur nemen op 1 juli gezamenlijk alle faciliteiten over van het vakantiepark in Emmen. Daarmee komt een einde aan de onzekerheid onder het personeel.

De vijftig medewerkers van onder meer de restaurants, het zwembad, de sportaccommodatie en de supermarkt op het park zaten de afgelopen tijd in onzekerheid, omdat VolkerWessels deze faciliteiten van de hand wilde doen. De onderhandelingen met de beoogde nieuwe eigenaar duurden zo lang, dat directeur Martina van der Veen van Parc Sandur het personeel meedeelde dat de voorzieningen dicht gaan, mocht de deal voor 1 juli niet zijn beklonken.

Overname inclusief contracten werknemers

De Exploitatie Maatschappij Recreatie Parc Sandur (ERPS), de gezamenlijke bv van de huisjeseigenaren, laat naar aanleiding van de ontstane commotie weten alle faciliteiten per 1 juli definitief over te nemen van VolkerWessels.

,,We hebben een deal kunnen sluiten’’, zegt voorzitter Andries Raven van ERPS. ,,VolkerWessels wilde af van de voorzieningen en ruim tachtig lege kavels op het park, waar het ook nog eigenaar van is. Wij nemen alles over, inclusief de contracten van de werknemers.’’

Dit betekent dat de huisjeseigenaren op het park straks ook gezamenlijk zorgdragen voor de exploitatie van de faciliteiten en voorzieningen. Center Parcs blijft de marketing en verhuur regelen. ,,Voor de vakantiegangers verandert er helemaal niets’’, benadrukt Raven.

Renovatie van 4,5 miljoen euro

Vorig jaar werd er nog voor tonnen geïnvesteerd in het vakantiepark. Er werd een nieuw strandje, grotere vakantiehuizen en een speelhal aangebouwd. Ook worden alle keukens in de huisjes momenteel vervangen. De totale renovatie kost rond de 4,5 miljoen euro.

Parc Centrum Sandur is een groot gebouw met tal van recreatieve voorzieningen. Het staat in Parc Sandur, een gebied dat bestaat uit een park met 334 vrijstaande vakantiehuizen aan de ene kant en een wijk met 900 woningen aan de andere kant. Van de vakantiehuizen worden er 291 verhuurd via Center Parcs. Het bedrijf nam begin 2011 deze taak over van Landal Green Parcs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu