Een welkome onderbreking voor de saaie thuiswerkdag? In Norg hebben ze een gezonde oplossing bedacht

Stijf, stram en moe door thuiswerken? De twintig inwoners van Norg die sinds een maand meedoen aan het programma Lunchbreak voor thuiswerkers zijn het allerminst.

In zijn eigen woonkamer doet Gerard Meijers (60) de oefeningen die instructeur Anne Beetstra op het computerscherm voordoet.

In zijn eigen woonkamer doet Gerard Meijers (60) de oefeningen die instructeur Anne Beetstra op het computerscherm voordoet. Foto: Hilbrand Dijkhuizen

In de woonkamer ligt de roze sportmat uitgerold. Gerard Meijers (60), ambtenaar bij de provincie Drenthe, heeft de sportkleding al aan. Het is 12.15 uur, de hoogste tijd voor de dagelijkse lunchbreak. Vandaag op het programma: de HIIT-training. Korte oefeningen onder hoge inspanning.

Via het scherm van de laptop op de eetkamertafel druppelen ook de andere deelnemers binnen. Het is een klein clubje vandaag. Jannie worstelt met de microfoon, projectleider Afien Baving van Beweegdorp Norg begroet iedereen vrolijk. Instructeur Anne Beetstra van het Bewegingscentrum Norg maakt zich klaar voor de les. De komende minuten zal de naam van de trainingsroutine terecht blijken.

‘Ik voelde me een oude man’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's