Ellen Drost (18) uit Pesse vermoedelijk aangereden door man (24) uit Ruinerwold

Foto: Persbureau Meter

De 18-jarige Ellen Drost is vermoedelijk aangereden. Haar lichaam is zondagmiddag gevonden in een greppel tussen Spier en haar woonplaats Pesse.

Haar dode lichaam lag langs de weg De Steegde vlak in de buurt van het schuurfeest waar het meisje zaterdagavond is geweest. ,,In de loop van zondagmiddag heeft zich een automobilist bij de politie gemeld” zegt politiewoordvoerder Ernest Zinsmeijer. Het gaat om een 24-jarige inwoner van Ruinerwold. ,,Hij meldde dat hij in de omgeving waar het lichaam is gevonden afgelopen nacht op deze weg ‘iets had geraakt’ met zijn auto.”

Vermist

De man is aangehouden en zijn voertuig is in beslag genomen en wordt op sporen onderzocht. Het slachtoffer was op het feest in Spier zaterdagnacht rond half vier voor het laatst gezien. Of de verdachte daar ook was, is niet bekend. De moeder van het meisje plaatste zondagmorgen oproepen op sociale media, dat haar dochter Ellen vermist was. Vanaf 10 voor half 5 in de nacht was zij volgens die noodkreet niet meer te bereiken op haar mobiel.

De politie ging op zoek naar het vermiste meisje, student op het Alfa-college in Hoogeveen. Rond drie uur zondagmiddag werd haar levenloze lichaam in een diepe greppel langs de weg gevonden. Haar fiets stond nog bij de schuur waar het feest was, niet ver van waar zij is gevonden. Er is sporenonderzoek gedaan. Daarbij is ook een politiehelikopter ingezet.

Bijeenkomst

Een groep van ongeveer twaalf jongeren zat zondagmiddag verslagen buiten bij eetcafé het Trefpunt in de Dorpsstraat. Ze zijn bijna allemaal ook op het schuurfeest geweest. ,,Ik snap er niets van”, zei een jongen. ,,Ik ben zaterdag nog met haar op de foto gegaan. Ik snap er niets van.”

In de voetbalkantine in Pesse is zondagavond een bijeenkomst gehouden. Bewoners zochten steun bij elkaar. De schok in het dorp is groot. Het meisje speelde in een dameselftal van SV Pesse. Voor het schuurfeest in Spier was zij nog op een sponsoravond van de club. Daarna ging ze net als veel andere jongeren op de fiets naar het schuurfeest, ongeveer vier kilometer van Pesse.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Ellen Drost
menu