Emmen: Bomen weg in Rensenpark en op oude begraafplaats in het centrum

In het Rensenpark, de voormalige Emmer dierentuin, verdwijnen 16 bomen. Foto: DvhN

Emmen wil in totaal twintig bomen kappen in het Rensenpark (de voormalige dierentuin) en op de oude begraafplaats aan de Wilhelminastraat (achter het Indisch Monument). Volgens de gemeente zijn ze ziek of dood.

De zieke bomen zijn volgens de gemeente door de droogte dusdanig aangetast dat ze niet meer te redden zijn. De gemeente plant normaal gesproken voor iedere gekapte boom een nieuwe boom. ,,Dit kan op dezelfde locatie zijn, maar ook op een andere plek in de gemeente. Waar herplant plaatsvindt voor deze bomen is nog niet bekend’’, aldus een woordvoerster.

In het Rensenpark gaat de zaag in zestien bomen. Het gaat om tien eiken, twee esdoorns, een beuk, een berk, een plataan en een conifeer. Een van de eiken is vermoedelijk tachtig jaar of ouder. De andere bomen zijn jonger, tussen de veertig en zestig jaar. Volgens de gemeente gaat het niet om monumentale exemplaren. De kapvergunning, die de gemeente zelf heeft aangevraagd voor kap in het Rensenpark, is nog niet verleend.


Op de oude begraafplaats wil de gemeente zes bomen weghalen. Het gaat om vier berken en twee zogeheten schijn-beuken, van tussen de 10 en 25 jaar oud. ,,Omdat het een beschermd stadsaanzicht is, is er een kapvergunning nodig. Die is inmiddels afgegeven, maar er is nog geen datum van kap bekend’’, aldus een woordvoerster. Ook hierbij gaat het volgens haar niet om monumentale bomen.


Nieuws

Meest gelezen

menu