Emmen, Hoogeveen en Borger-Odoorn starten met scholing seniorensportleider

Fitness. Foto Lex van Lieshout

Scholing voor mensen die senioren op sportief vlak willen begeleiden. Daar gaan de gemeenten Emmen, Hoogeveen en Borger-Odoorn mee starten.

Volgens SportDrenthe is er steeds meer behoefte aan mensen die ouderen in beweging kunnen houden, zodat daarmee een gezondere leefstijl wordt bevorderd.

Doel van de scholing

Tijdens de lessen wordt ingegaan op de gevolgen van psychische en fysieke aspecten van het ouder worden èn het aanbieden en uitbreiden van oefenstof voor zowel mobiele als minder mobiele ouderen.

Deelnemers die de scholing volledig hebben afgerond ontvangen een bewijs van deelname. Bij gebleken kwaliteit kan het Galm-certificaat worden behaald.

Voor wie zijn de lessen bedoeld?

De voorkeur gaat uit naar mensen met een lesgeefbevoegdheid (bijvoorbeeld PABO, ALO, CIOS, fitnesstrainers, verenigingsleiders, zwemtrainers). De scholing is ook geschikt voor buurtsportcoaches senioren en kwetsbare groepen en voor bewegingsagogen of activiteitenbegeleiders werkzaam in de zorg.

Start en duur

De scholing gaat vrijdagmiddag 2 oktober van start en vindt dan van 14.00 tot 16.30 uur plaats in sporthal de Koel in Borger. De scholing bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 ½ uur, waarvan 1 uur theorie en 1 ½ uur praktijk. Daarnaast is een stage van 16 uur bij een opgeleide seniorensportleider in de regio een verplicht onderdeel van de scholing.

Bij aanvang van de scholing wordt direct gestart met het stage-traject. Het is daarom belangrijk dat de deelnemer voor 2 oktober zelf een stageplek regelt. Aanmelden kan via deze link .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu