Emmen bekijkt trap Raadhuisplein na ongeluk met bejaarde man in scootmobiel

De trap bij het nieuwe kantoor van de Rabobank in Emmen. Foto: DvhN

De gemeente Emmen gaat onderzoeken hoe zij de situatie voor het nieuwe kantoor van de Rabobank op het Raadhuisplein structureel veiliger kan maken. Voor het pand ligt een drie treden tellende trap. Afgelopen weekend raakte een bejaarde man gewond toen hij met zijn scootmobiel van de trap viel.

De man zag de trap over het hoofd en liep een gebroken pols en schaafwonden op. Zijn zoon maakte op Facebook melding van het ongeval en riep de gemeente op om zo snel mogelijk met structurele maatregelen te komen om de situatie veiliger te maken.

De gemeente laat via een woordvoerster weten dat de noodkreet ter harte wordt genomen. ,,We kijken naar een structurele oplossing.’’ Om mensen nu al te waarschuwen, heeft de gemeente er een roodwit bord geplaatst. Ook is de bovenste tree van de trap inmiddels voorzien van een roodwitte sticker.

,,Vandaag (woensdag) worden er nog twee extra borden geplaatst om de attentiewaarde te verhogen’’, aldus de woordvoerster. De pas aangelegde trap valt onder openbaar gebied en is door de gemeente aangelegd om het hoogteverschil tussen het plein en het gebouw te overbruggen.

In 2018 paste de gemeente na kritiek al een deel van de randen op het Raadhuisplein aan. Sinds de opening van het plein in 2015 waren meerdere mensen over daar aangebrachte randen gestruikeld of bijna ten val gekomen. Bij in ieder geval één persoon leidde dit tot vervelend letsel. Een Schoonebeekse scheurde haar enkelbanden toen zij ’s avonds over het plein naar de schouwburg liep.


Nieuws

Meest gelezen

menu