Emmen gaat groter deel van gebouw Werkplein bij trein- en busstation verhuren (maar eerst is er groot onderhoud)

De gemeente Emmen gaat een groter deel van het gebouw Werkplein bij het trein- en busstation verhuren. Dat kan omdat sinds kort de gemeentelijke dienst sociale zaken daar is vertrokken.

Het in 2009 in gebruik genomen gebouw Werkplein bij het Emmer trein- en busstation. Vroeger was op deze plek transportbedrijf Van Gend & Loos te vinden.

Het in 2009 in gebruik genomen gebouw Werkplein bij het Emmer trein- en busstation. Vroeger was op deze plek transportbedrijf Van Gend & Loos te vinden. Foto: DvhN

Het gebouw Werkplein werd elf jaar geleden in opdracht van de gemeente gebouwd op de voormalige plek van transportbedrijf Van Gend & Loos. Er waren onvoldoende werkplekken in het Emmer gemeentehuis.

Behalve de dienst sociale zaken namen ook de Belastingdienst en het UWV hun intrek in het gebouw.

Weer plek in Emmer gemeentehuis

Het UWV en de Belastingdienst zijn er nog altijd te vinden. Dit geldt niet voor de pakweg 80 ambtenaren van sociale zaken. Deze dienst is sinds deze week weer te vinden in het Emmer gemeentehuis. Volgens Jeanine de Vries, woordvoerster van de gemeente, is er kritisch gekeken naar het gebruik van kantoorruimte en blijkt dat er in het gemeentehuis inmiddels weer plaats is voor de mensen van sociale zaken.

De afgelopen elf jaar is er volgens De Vries het een en ander veranderd. ,,Steeds meer mensen werken op andere plekken dan op hun kantoor. Dat is nu zo, maar ook al voor het uitbreken van de coronacrisis.’’ Daarnaast is er ruimte in het gemeentehuis ontstaan door bepaalde interne verschuivingen en doordat diensten als Openbaar Onderwijs Emmen, Menso en De Toegang inmiddels in andere gebouwen gehuisvest zijn.

Groot onderhoud gaat binnenkort beginnen en dat werk duurt tot eind 2021

Volgens De Vries blijven de Belastingdienst en het UWV wel in het gebouw Werkplein. Binnenkort wordt het pand flink onder handen genomen. Zo wordt onder meer het klimaatsysteem aangepast aan de eisen van deze tijd. De ruimte die nu leeg staat door het vertrek van sociale zaken, kunnen de Belastingdienst en het UWV tijdens de verbouwing tijdelijk gebruiken als ‘uitwijkruimte’.

Het groot onderhoud aan het pand is na verwachting eind 2021 afgerond. De Vries: ,,Daarna gaat het UWV een deel van de vrijgekomen ruimte huren. Daarnaast zijn we nog in gesprek met een aantal andere potentiële huurders.’’


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu