Emmen grijpt in: bankjes, fietsbeugels en leuningen bij gloednieuwe trap waarop bejaarde man gewond raakte

De gloednieuwe trap bij het nieuwe pand van de Rabobank in Emmen. Begin deze maand raakte een bejaarde man gewond toen hij de trap niet zag en er met zijn scootmobiel vanaf reed.

Bij de gloednieuwe trap voor de Rabobank op het Raadhuisplein in Emmen zijn bankjes en fietsbeugels geplaatst. Binnenkort komen er ook nog vier trapleuningen bij. De gemeente hoopt hiermee de trap zichtbaarder en daarmee veiliger te maken.

Begin deze maand raakte een bejaarde man gewond toen hij met zijn scootmobiel van de trap viel. De man zag de traptreden over het hoofd, viel naar beneden en liep een gebroken pols en schaafwonden op. Zijn zoon maakte op Facebook melding van het ongeval en riep de gemeente op om zo snel mogelijk met structurele maatregelen te komen om de situatie veiliger te maken.

De gemeente koos voor traptreden om het hoogteverschil te overbruggen tussen het plein en het nieuwe complex met daarin onder meer de Rabobank. Nadat de gemeente had gehoord van het ongeval, liet zij er meteen roodwitte borden neerzetten. Inmiddels zijn er ook bankjes en fietsbeugels bij de trap geplaatst.

Rood witte borden weer weg

Volgens een woordvoerder komen er op korte termijn nog vier leuningen, verdeeld over de gehele trap. De verwachting is dat door al deze maatregelen de trap beter opvalt en er daardoor geen ongelukken meer gebeuren. Als de trapleuningen zijn aangebracht worden de roodwitte borden weer weggehaald.

Voor zover de gemeente bekend, was het ongeval met de bejaarde man het enige ongeluk sinds de trap in gebruik is genomen. Dat was in juni dit jaar. ,,Maar voor alle duidelijkheid: ieder ongeluk is er één teveel.’’

Gescheurde enkelbanden in 2015

In 2018 paste de gemeente al een deel van de randen op het Raadhuisplein aan. Sinds de opening van het plein in 2015 waren meerdere mensen over daar aangebrachte randen gestruikeld of bijna ten val gekomen. Bij in ieder geval één persoon leidde dit tot vervelend letsel. Een Schoonebeekse scheurde haar enkelbanden toen zij ’s avonds over het plein naar de schouwburg liep.

Nieuws

Meest gelezen

menu