Emmen: groen licht voor woningbouw op nieuwbouw op voormalige plek autobedrijf Vugteveen in Nieuw-Amsterdam

De bouw van appartementen en woningen op de voormalige plek van autobedrijf Vugteveen in Nieuw-Amsterdam is een stap dichterbij gekomen.

Het appartementengebouw Echtenstein dat op de voormalige plek van autobedrijf Vugteveen zou moeten verrijzen.

Het appartementengebouw Echtenstein dat op de voormalige plek van autobedrijf Vugteveen zou moeten verrijzen. Foto: The Virtual Dutch Men

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met de benodigde wijziging van het bestemmingsplan. De voormalige panden van Vugteveen aan de Vaart NZ staan al jarenlang leeg.

De projectontwikkelaars Jorgen Kruit uit Zandpol en Leon Peters uit Zwolle willen er een appartementencomplex met drie bouwlagen en tien woningen bouwen. Op het terrein erachter zouden vijf blokken met twee woningen moeten verrijzen.

Bij de gemeente Emmen kwamen vier zienswijzen binnen. In de directe omgeving wonen mensen die stellen dat de nieuwbouw een aantasting van hun woongenot is. Het gaat dan onder meer om privacy en schaduwwerking. Ook wordt gesteld dat het appartementencomplex te ver van de straat wordt gebouwd.

Volgens het college van burgemeester en wethouders is dit alles geen aanleiding om de plannen drastisch aan te laten passen. De provincie heeft al laten weten met het initiatief uit de voeten te kunnen.

Voor het voormalige autobedrijf stond ook een tankstation. Dat is enige tijd geleden al gesloopt. De bedoeling is dat de oude panden van Vugteveen in maart tegen de vlakte gaan. Het appartementencomplex krijgt de naam Echtenstein. In de directe omgeving stond tussen 1877 en 1937 een opvallende villa met deze naam.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu