Emmen heeft nu 20 oplaadpalen (maar dat worden er uiteindelijk 93)

Elektrische auto. Foto: Pixabay.com

De gemeente Emmen heeft in de afgelopen maanden op diverse locatie nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst.

Daarmee komt het totaal in de gemeente op twintig stuks, maar dat is nog maar een klein deel van het totale aantal dat uiteindelijk wordt geplaatst. Vanuit het project ‘concessie 1000 laadpalen’ ontvangt Emmen in totaal 93 laadpalen.

Sinds 1 juli 2019 kunnen elektrische rijders in Drentse en Groningse gemeenten laadpalen aanvragen op de openbare weg. In totaal worden in Drenthe en Groningen 1000 extra laadpalen geplaatst. Dit is een project van de provincies Groningen en Drenthe en 21 gemeenten, waaronder Emmen.

Elektrisch rijden stimuleren

Volgens wethouder René van der Weide beslaat verkeer en vervoer ongeveer 11 procent van het totale energieverbruik in zijn gemeente. ,,We kunnen mensen niet helpen bij het aanschaffen van een elektrische auto. Wat we wel kunnen doen is elektrisch rijden meer kunnen stimuleren, om zo het energieverbruik door verkeer en vervoer terug te brengen.”

Waar komen de laadpalen te staan?

In elke kern in de gemeente Emmen zijn nu vier laadpalen geplaatst. Van der Weide: ,,Ook staan er zeven palen op plekken waar veel bezoekers komen, zoals winkelcentra en sporthallen. In wijken staan negen palen voor bewoners en forensen.”

Inwoners en werkenden die elektrisch willen rijden, maar niet beschikken over een eigen oprit of parkeerplaats, kunnen een verzoek indienen voor een laadpaal in de buurt via deze link .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu