Emmen is dit jaar gastheer van Nationale Sportweek: fakkel gaat in 10 dagen door 12 Drentse gemeenten

Lopend vuur door Drenthe. Foto: SportDrenthe

Emmen is dit jaar één van de drie steden die gastheer is van de NOC*NSF Nationale Sportweek die van 18 tot en met 27 september wordt gehouden.

In het kader daarvan zorgt Drenthe Beweegt met een lopend vuur voor een Drents tintje. De fakkel wordt door verschillende mensen in tien dagen door twaalf gemeenten gedragen.

Bij de opening op vrijdag 18 september in Emmen wordt het vuur ontstoken, waarna deze op weg gaat naar Coevorden. In etappes van 5 a 6 kilometer wordt de fakkel achtereenvolgens door Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Midden-Drenthe, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn gedragen. Zondag 27 september is Emmen het eindpunt.

De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat tien dagen lang ‘sport’ in de etalage zet.

Emmen neemt als gastheer het stokje over van Assen. Ook Eindhoven en Nieuwegein zijn dit jaar gastheer. ,,Als host city heb je een voorbeeldfunctie en sta je tien dagen in de etalage van Nederland om sport te promoten en te laten zien hoe gezond en leuk sporten is. Honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties zetten tijdens de Nationale Sportweek hun deuren open”, aldus NOC*NSF.

Nieuws

Meest gelezen

menu