Emmen kan uit de voeten met bouw derde woontoren aan Kapelstraat in centrum

Het appartementengebouw Angelino. In de nabije omgeving zou nog een woontoren moeten verrijzen. Foto: DvhN

Aan de Kapelstraat in het Emmer centrum gaat opnieuw een woontoren verrijzen. De gemeente kan althans uit de voeten met een aanvraag die hiervoor is ingediend.

Het gaat om een gebouw met dezelfde ovale vorm en hoogte als de woontorens Boshof en Angelino die nu al aan de Kapelstraat staan. Wel zal voor het nieuwe appartementencomplex minder glas worden gebruikt. De beoogde bouwlocatie is het grasveld bij Angelino, nabij de Kerkhoflaan. De inrit komt aan de Kapelstraat.

Wie de plannen ontwikkelt, blijft vooralsnog de vraag. Betrokkene heeft bij de gemeente aangegeven dit soort gegevens vooralsnog niet bekend te willen maken. Na verlening van de vergunning wordt de naam automatisch openbaar.

Op de plek van De Boshof stond vroeger automatiek Bos, ook wel Balletje Bos genoemd. Deze automatiek ging in het midden jaren negentig op slot en werd in december 2000 met de grond gelijk gemaakt.De naam Angelino verwijst naar het markante gebouw van de Angelino stichting die daar tot 1998 stond.


De grond waarop de derde woontoren gebouwd moet worden, is nu nog eigendom van woningcorporatie Lefier. Zodra de gemeente de benodigde vergunning heeft verstrekt, gaat het perceel over in andere handen. Het plan past binnen het eerder door de gemeente gemaakte bestemmingsplan, zo laat een woordvoerster van de gemeente weten.

De appartementen in het gebouw krijgen de nummers 136 tot en met 188, plus 188a, 188b en 188 c. Onder de woontoren komt een parkeergarage voor de bewoners.


Nieuws

Meest gelezen

menu