Emmen krijgt regenboogpad

Emmen krijgt een zebrapad in de kleuren van de regenboog. In verschillende andere plaatsen hebben ze al zo'n regenboogpad. Deze foto is genomen op het Rotterdamse Churchillplein. Foto: ANP/BAS CZERWINSKI

Emmen krijgt een zebrapad in de kleuren van de regenboog. Het gaat om het zebrapad over de Wilhelminastraat, nabij ijssalon Toscana. Deze week verschiet de oversteek in het Emmer centrum van kleur.

Met het zogeheten regenboogpad wordt aandacht gevraagd voor de acceptatie van homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met zowel mannelijke als vrouwelijke lichaamskenmerken. Het waren leerlingen van Terra die de gemeente ertoe aanspoorden om zo’n kleurrijk zebrapad aan te leggen.

De gemeente gaf aan deze wens graag gehoor. ,,Een regenboogpad is een manier om aan iedereen duidelijk te maken hoe belangrijk Emmen gelijkwaardigheid vindt. Dat het totaal niet uitmaakt wie je bent of van wie je houdt’’, verduidelijkt wethouder Guido Rink (PvdA).

Dat het zebrapad juist in deze periode een kleurrijk geheel wordt, is geen toeval. Afgelopen weekend begon de zogeheten regenboogweek. Op het gemeentehuis wappert de regenboogvlag en Rink gaat bij bedrijven, instellingen en scholen langs om dergelijke vlaggen aan te bieden.

In de Emmer bioscoop Kinepolis draait het filmhuis twee films die met het thema te maken hebben: A Perfectly Normal Family en Matthias et Maxime . De eerste film gaat over een vader die voortaan als vrouw door het leven wil gaan, de tweede over twee mannen die in verwarring raken als ze voor een speelfilm met elkaar moeten zoenen.

De onthulling van het regenboogpad is donderdag. Op die dag wordt ook een regenboogtrap in het gemeentehuis in gebruik genomen. Het gaat om de nu nog geheel groene trap tussen het klantencontractcentrum (de balies) en het bruggebouw.

Nieuws

Meest gelezen

menu