Emmen op weg naar landelijke titel, de tweede na die van 1975. 'We waren een week lang door het dolle heen, we dronken zelfs cognac uit een juskom. Later kregen we spijt'

FC Emmen kan vrijdagavond de titel binnenhalen van de eerste divisie. De laatste keer dat Emmen landskampioen werd, was in 1975. De club was de beste van het land bij de zondagamateurs. Drie spelers van toen die tegenwoordig bij FC Emmen op de tribune zitten over hun glorietijd en het FC Emmen van nu.

Gienus Meijerink, Peter van Pelt en Jan Kuipers, landskampioen met Emmen in 1975. Ze hopen dat Emmen vrijdagavond al opnieuw een kampioenschap kan vieren.

Gienus Meijerink, Peter van Pelt en Jan Kuipers, landskampioen met Emmen in 1975. Ze hopen dat Emmen vrijdagavond al opnieuw een kampioenschap kan vieren. Foto: Jan Anninga

Zit Peter van Pelt op de tribune bij een thuisduel van FC Emmen, dan kijkt hij naar een plek waar hij zelf historie schreef. Het gebeurde op 27 augustus 1977. Tijdens de allereerste wedstrijd op sportpark Meerdijk scoorde de nu 74-jarige Emmenaar het eerste doelpunt. Van Pelt speelde in het eerste elftal van de amateurs van Emmen en won op die dag met zijn team voor zo’n 6000 toeschouwers met 3 -1 van Germanicus uit Coevorden.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu