Ruim 1,4 miljoen steun van gemeente Emmen voor stijgende energiekosten Wildlands en Atlas Theater

De entree van Wildlands en het Atlas Theater in Emmen.

De entree van Wildlands en het Atlas Theater in Emmen. Foto: Archief DvhN

De gemeente Emmen maakt ruim 1,4 miljoen euro over op de rekening van dierenpark Wildlands en het Atlas Theater om de energierekening van dit jaar te kunnen betalen.

Dit maakte wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) donderdagochtend bekend. Met het besluit komt het college van burgemeester en wethouders tegemoet aan de wens van de dierentuin en de schouwburg. ,,Voor dit jaar moest een nieuw contract worden afgesloten en dat betekent hogere kosten, ondanks allerlei maatregelen om energie te besparen’’, zegt Otter.

De gemeente is, zo zegt de wethouder, voor 100 procent eigenaar van Wildlands en het Atlas Theater. ,,Maar zij behoren niet tot de gemeentelijke organisatie. Daarom moet voor de ‘energiesteun’ een apart besluit worden genomen. ,,De energiekosten voor de gemeentelijke organisatie zijn ook enorm toegenomen en van bijvoorbeeld de Emco (werkvoorzieningsschap red.) eveneens. Maar om die te betalen, is geen afzonderlijk besluit nodig’’, aldus Otter.

Opgeteld gebruiken Wildlands en het Atlas Theater 1,6 miljoen m3 gas en 7.300 Mwh elektra. Het gasverbruik is de afgelopen jaren met een kwart teruggebracht.