Emmen steekt geld in onderhoud zwembaden en sporthallen

Zwembad de Wiekslag in Weiteveen is een van de sportaccommodaties die geld krijgen uit de knelpuntenpot. Foto: Eigen Foto

De gemeente Emmen verdeelt dit jaar 149.000 euro over vijf zelfstandige zwembaden en sporthallen, zodat zij achterstallig onderhoud kunnen wegwerken.

Het geld komt uit de zogeheten knelpuntenpot van de gemeente. Deze is in het leven geroepen om zelfstandige sportaccommodaties te ondersteunen wanneer zij groot onderhoud moeten laten uitvoeren en dit geld niet zelf kunnen ophoesten.

Openluchtzwembad De Wieke in Nieuw-Weerdinge krijgt met 70.000 euro het meest. Dat geld wordt onder meer gebruikt voor vervanging en onderhoud van pompen.

Het openluchtbad in Emmer-Compascuum toucheert 30.000 euro voor het vervangen van een chloordoseersysteem. Zwembad De Wiekslag in Weiteveen krijgt 15.000 euro voor het vervangen van een doseerpomp en diverse reparaties.

Vervangen dak

Daarnaast ontvangt sporthal Nieuw-Weerdinge 24.000 euro voor de vervanging van het dak. Deze klus kost in totaal 60.000 euro en vorig jaar kreeg de hal al de rest van het benodigde geld, waardoor de vervanging dit jaar echt kan beginnen.

De sporthal in Erica krijgt zo’n 10.000 euro voor reparaties aan het sanitair en licht en het vervangen ervan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu