Emmen steekt ruim drie ton coronasteun in getroffen sportverenigingen, zwembaden en sporthallen

Sportverenigingen, maar ook zwembaden en sporthallen in de gemeente Emmen die financieel zijn getroffen door de coronacrisis kunnen een beroep doen op een steuntje in de rug van de gemeente. Die heeft in totaal ruim drie ton beschikbaar.

Het gemeentehuis van Emmen.

Het gemeentehuis van Emmen. FOTO DVHN

In totaal is er 309.000 euro beschikbaar voor sport. Dat bedrag haalt de gemeente uit het budget dat zij van het rijk heeft gekregen om de financiële gevolgen van corona op te vangen. Voor de sportverenigingen is in totaal een bedrag van 240.000 euro beschikbaar.

,,Hiermee willen we verenigingen en stichtingen helpen hun activiteiten weer op te starten en leden en vrijwilligers aan hen te binden”, zegt sportwethouder René van der Weide.

Bijdrage is afhankelijk van het aantal leden

Iedere sportvereniging uit de gemeente kan tot 1 september een aanvraag doen. Afhankelijk van onder meer het aantal leden, is er tussen de 500 en 2.000 euro per vereniging beschikbaar.

Hoeveel krijgen de zwembaden en sporthallen?

De vier geprivatiseerde zwembaden in de gemeente krijgen ieder een bedrag van 2.500 euro. De sporthal Meerdijk krijgt 32.000 euro, sporthal Erica 16.000 euro en sporthal Nieuw-Weerdinge ontvangt 11.000 euro. Dit bedrag is gebaseerd op de inkomstenderving van de desbetreffende sporthal.

De sportverenigingen en stichtingen die bekend zijn ontvangen op korte termijn een brief van de gemeente over de regeling. Andere verenigingen kunnen via de website van de gemeente een aanvraag doen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu