Emmen versoepelt marktregels: ook non-food weer welkom

De Emmer warenmarkt in coronatijd. Foto: DvhN

Emmen versoepelt de regels voor de warenmarkten. Vanaf komende vrijdag is ook de non-foodsector weer welkom op de markten in Emmen, Klazienaveen en Emmer-Compascuum.

De afgelopen weken waren deze markten vanwege de coronacrisis alleen opengesteld voor de verkopers van etenswaren. De ervaringen hiermee waren goed. De marktkooplieden en het winkelend publiek waren zich goed bewust dat iedereen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar moest houden.

,,De gemeente Emmen heeft ruim opgezette marktterreinen waardoor er meer afstand gecreëerd kan worden rondom en tussen de kramen. Hierdoor is het mogelijk om nu een versoepeling van de maatregelen door te voeren’’, zo laat een woordvoerster weten.

Er is veel aandacht voor de indeling van de markt. Zo zijn de looppaden veel breder gemaakt en worden auto’s zo nodig verplaatst. Verder moet afwisseling tussen food en non-food kramen ervoor zorgen dat het publiek wordt verspreid. Het advies voor kledingverkopers is om een looproute door hun kramen te maken.

Net als de afgelopen weken lopen er toezichthouders rond om te controleren of mensen zich aan de regels houden. De gemeente wijst erop dat de bekende richtlijnen van RIVM nog altijd van kracht zijn. ,,Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen, eet geen gekochte etenswaren op de markt en betaal contactloos. Mensen moeten bovendien alleen naar de markt komen als het echt nodig is.’’


Nieuws

Meest gelezen

menu