Emmen wil af van verwaarloosde graven. Zoektocht naar rechthebbenden begonnen. 'En helaas kun je die niet altijd traceren'

Kapotte dekplaten, grafstenen die schots en scheef staan en graven die flink zijn verzakt. Wie over gemeentelijke begraafplaatsen in Emmen loopt, komt flink wat verwaarloosde graven tegen. De gemeente wil hierin verandering brengen.

Wim Katoen van Plaatselijk Belang Nieuw-Weerdinge op de gemeentelijke begraafplaats in zijn dorp.  In het gedeelte rechts achterin verkeren meerdere graven zich in slechte staat.

Wim Katoen van Plaatselijk Belang Nieuw-Weerdinge op de gemeentelijke begraafplaats in zijn dorp. In het gedeelte rechts achterin verkeren meerdere graven zich in slechte staat. Foto: DvhN

De gemeente Emmen gaat alle verwaarloosde graven op haar eigen begraafplaatsen in kaart brengen, in Emmer-Compacuum is daar inmiddels mee begonnen. De bedoeling is daarna om de rechthebbende te vinden, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het graf. ,,Het probleem van verwaarlozing speelt vooral bij oudere graven, graven die jaren geleden voor onbepaalde tijd zijn uitgegeven’’, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Nieuws

menu