Scholen in Emmen schrappen lessen over natuur en duurzaamheid wegens geldgebrek. Natuurorganisatie IVN verbijsterd: 'Klimaat en biodiversiteit belangrijker dan ooit'

De gemeente Emmen wil als enige gemeente van Drenthe breken met het IVN als het gaat om lessen over natuur en duurzaamheid op basisscholen. Reden: geldgebrek. Mark Tuit, directeur van IVN Noord, is verbijsterd.

Emmen wil om budgettaire redenen stoppen met de natuureducatie van IVN op basisscholen. Zij kiest voor een ander project waarvoor zij een subsidie krijgt van het Rijk.

Emmen wil om budgettaire redenen stoppen met de natuureducatie van IVN op basisscholen. Zij kiest voor een ander project waarvoor zij een subsidie krijgt van het Rijk. IVN Natuureducatie

Het Instituut Voor Natuurbeschermingseducatie (IVN) ondersteunt al jarenlang Drentse basisscholen bij lessen over natuur en duurzaamheid. Het IVN ontwikkelt volledige lespakketten en enkele keren per jaar zijn er bijeenkomsten waar leerkrachten worden bijgepraat over het inhoudelijke aanbod en andere relevante ontwikkelingen. ,,Jaarlijks worden op deze manier in Drenthe 200 basisscholen en zo’n 30.000 leerlingen bereikt’’, zegt Mark Tuit, directeur IVN Noord.

‘Geen losstaande activiteiten, maar een structureel programma’