Emmenaar (25) die vriendin zou hebben mishandeld (en daarna zelf met honkbalknuppel werd geslagen) moet naar kliniek

De rechtbank in Assen.

Een verdachte uit Emmen die zijn vriendin zou hebben mishandeld en daarna zelf met een honkbalknuppel op zijn hoofd werd geslagen door zijn ex-zwager in een kapperszaak in Emmen, komt voorlopig vrij. Wel moet hij naar de kliniek om behandeld te worden.

De Emmenaar moest terecht staan voor mishandeling en poging tot doodslag, maar de zaak werd donderdag niet inhoudelijk behandeld worden vanwege het coronavirus. Via een belverbinding was de verdachte in de rechtszaal ‘aanwezig’.

De fout in onder invloed van GHB

Na het incident met zijn ex-vriendin, kwam hij binnen een paar weken vrij. In oktober ging hij de fout in nadat hij de drugs GHB had gebruikt. Hij pleegde volgens de officier van justitie die avond een reeks van strafbare feiten. Zo werd hij agressief in het huis van zijn nieuwe vriendin en verzette hij zich vervolgens hevig tegen zijn aanhouding. Hij bedreigde een agent en greep de ambtenaar bij de keel. Daarop werd hij weer vastgezet. De zaak van donderdag ging over het al dan niet verlengen van het voorarrest.

‘Ze willen alles van u weten’

De man komt in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak op vrije voeten. Wel zijn er strenge voorwaarden gesteld. Zo moet hij zich laten behandelen, mag hij geen contact opnemen met zijn ex-vriendin, geldt er een algemeen alcohol en drugsverbod en moet hij de reclassering informeren over een eventuele nieuwe relatie. Ook krijgt de reclassering inzicht in zijn financiën en andere sociale contacten.

De rechter vatte het samen: ,,Ze willen kort gezegd alles van u weten. Wat vindt u daarvan?’’ De verdachte stribbelde niet tegen: ,,Het klinkt allemaal als nogal wat, maar als de reclassering dit nodig acht om mij in de kliniek te krijgen, dan ga ik ermee akkoord.’’ De man komt 21 april vrij.

Ex-zwager is al veroordeeld

De ex-zwager die de verdachte in mei met een honkbalknuppel op het hoofd sloeg, werd eerder veroordeeld tot 26 maanden cel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu